Choď na obsah
Choď na menu
Úvod »
Zapekané kuracie prsia s bulgurom
Zapekané kuracie prsia s bulgurom
Trh už prekvitá zelenými farbami - od byliniek po zeleninu, skoré zemiaky, prvé sadeničky a usmiatych ľudí. Všetko kvitne a ja mám kopec inšpirácie, čo variť a piecť, takže sa to tu pomaly prebúdza a ja začínam prvým jarným receptom. Tentokrát to bude recept na hlavné jedlo - jednoduchý, rýchly a z jednej (v mojom prípade dvoch) panvičky. Určite ste už niekedy mali zapekané kuracie prsia a mnohí z vás si ich predstavia tak ako ja kedysi - kuracie mäso, na ňom broskyňa, plátok šunky a syr. :D Ja mám však pre vás pripravený recept na trochu inú verziu - zapekané kuracie prsia s bulgurom, feta syrom a čerstvou pažítkou.
Ingrediencie
na 2 porcie
- 300 g kuracích pŕs
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 110 g bulguru
- hrsť čerstvého oregana (2 ČL)
- 4 listy hlávkového kelu (ak použijete listový kel, môžete množstvo zvýšiť)
- 1 menšia červená paprika
- 250 ml kuracieho vývaru
Na dochutenie a ozdobu
- 60 g feta syra
- čerstvá pažítka
Archív
Kalendár
<< |
október / 2022 |
>> |
Štatistiky
Online: |
1 |
Celkom: |
3970 |
Mesiac: |
60 |
Deň: |
8 |